Μετά από διεξοδική δικαστική έρευνα ετών κάθεται στο σκαμνί για να δικαστεί ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Μετά από βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο γνωστός γλωσσολόγος παραπέμπεται στο εδώλιο σε μια υπόθεση για γερά νεύρα που εξελίχθηκε σε...... πολυετές θρίλερ.
Έτσι στις αίθουσες των δικαστηρίων αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας, μετά από μια δεκαπενταετία, τα ύποπτα και περίεργα περιστατικά εκτεταμένων και κακουργηματικών κλοπών τα οποία φέρεται να γίνονταν στον ευρύτερο χώρο ενός από τα Famous and rich ιδιωτικά εκπαιδευτικά παιδαγωγικά κέντρα και καλύπτονταν ως απόρρητα μυστικά.
Στο περίφημο Αρσάκειο του Παλαιού Ψυχικού, με το σπουδαίο όνομα και την πλούσια ιστορία. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ο ίδιος ο πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» (νομικό πρόσωπο που έχει υπό την εποπτεία του το Αρσάκειο και το Τοσίτσειο ίδρυμα) ο γνωστός πανεπιστημιακός Γιώργος Μπαμπινιώτης, μετά από ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση που ασκήθηκε εναντίον του σε μια υπόθεση για γερά νεύρα που έχει απασχολήσει δεκάδες εισαγγελείς, ανακριτές, δικαστικούς υπαλλήλους αλλά και διάδικους.
Η παραπομπή Μπαμπινιώτη για ένα απλό πλημμεληματικό αδίκημα συκοφαντικής κατηγορίας, ίσως δώσει την δυνατότητα σε δημόσια δίκη να αποσαφηνιστούν πολύ πιο σοβαρά συμβάντα για τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ επαρκείς εξηγήσεις σε γονείς και μαθητές του Αρσακείου, που έχουν να κάνουν με τις σκοτεινές πτυχές του θρίλερ με τον «χρυσοχέρη» παραβατικό που είχε γδύσει ακόμα και διευθυντές του Αρσακείου και η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Η δράση του άγνωστου κλέφτη, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, άρχισε να συζητείται ευρέως όταν η νηπιαγωγός του Αρσάκειου Νηπιαγωγείου Μαριάννα Ρουπαλιώτη, κατέθεσε στον εισαγγελέα όσα είχαν αντιληφθεί πολλοί συνάδερφοί της τόσα χρόνια αλλά μόνον η ίδια πήγε και τα κατήγγειλε επώνυμα.
Ο «χρυσοχέρης», εικάζεται ότι ήταν γυναίκα και δρούσε πριν από το 1995. Μάλιστα όπως προκύπτει από δικόγραφα, είχε καταφέρει να αρπάξει ακόμα και την φωτογραφική μηχανή της Διευθύντριας του Αρσάκειου Νηπιαγωγείου. Μετά από σχετική φασαρία, επεστράφη το κλαπέν αντικείμενο με...ανώνυμο ταχυδρομείο! Όταν έγινε το κρούσμα, η διευθύντρια φώναξε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους ζήτησε τις ταυτότητές τους. Και πάλι όμως ο δράστης με τα «χρυσά χέρια», δεν ανακαλύφθηκε. Ακολούθησε η κλοπή μιας... μαριονέτας άλλης νηπιαγωγού ενώ ένορκη κατάθεση έτερης μάρτυρος(επίσης καθηγήτριας)επιβεβαιώνει τις κλοπές και καταγγέλλει «σούφρωμα» εις βάρος της ύψους 120.000 δραχμών πριν από δέκα και πλέον χρόνια(από το ταμείο του σχολείου), ποσόν το οποίο αναφέρεται στην δικογραφία ότι καλύφθηκε με χρήματα της διευθύντριας, προφανώς για να μην πάρει το σκάνδαλο μεγαλύτερη έκταση. Η ποινική δίωξη στον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη(η οποία αποτελεί καταιγίδα αλληλομηνύσεων, καταγγελιών, απαλλακτικών διατάξεων και ασφαλιστικών μέτρων)προήλθε μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του ο σύζυγος της νηπιαγωγού Μαριάννας Ρουπαλιώτη, ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης. Κατά την μήνυση, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «η ιστορία περί κλοπών επινοήθηκε και επικλήθηκε από τον μάρτυρα και την σύζυγό του» και ότι «δημιούργησαν όλον αυτό τον κυκεώνα των μηνύσεων και αναφορών» ώστε η Ρουπαλιώτη να επιστρέψει σε ένα σχολείο και σε ένα περιβάλλον που καθυβρίζει και κατηγορεί.
Το ιστορικό ενός θρίλερ
Το 1998 η καθηγήτρια-νηπιαγωγός Μαριάννα Ρουπαλιώτη προσλαμβάνεται στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο. Επί τέσσερα χρόνια διδάσκει σε τάξη ενώ επιφορτίζεται και με τα καθήκοντα της πρακτικογράφου. Η νηπιαγωγός κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται(τόση η ίδια όσο και άλλοι εκπαιδευτικοί) ότι μέσα στο σχολείο των πλουσίων και των γόνων πολιτικών τζακιών, δρα αδίστακτος- και άρρωστος όπως αποδεικνύεται- κλεπτομανής που αρπάζει σε ανύποπτες στιγμές αντικείμενα αξίας. Τσάντες, πορτοφόλια, ακριβές πένες, μέχρι και ηλεκτρονικές συσκευές. Φτάνει να αρπάζει ακόμα και γυναικεία φουλάρια ενώ έχει καταγγελθεί ότι είχε σουφρώσει και το ταμείο του σχολείου. Η Ρουπαλιώτη δεν κατονομάζει τον δράστη ή την δράστιδα, όμως πεποίθηση πολλών είναι ότι ο «χρυσοχέρης» είναι γυναίκα. Την επόμενη σεζόν η Ρουπαλιώτη μένει έγκυος και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον τοκετό της με αιμορραγίες και επιπλοκές.
Όλα φαίνονται να βαίνουν καλώς στο εργασιακό της περιβάλλον. Όμως αιφνιδιαστικά στις 17 Ιουνίου 2003 της κοινοποιείται η απόλυσή της. Η ίδια θεωρεί ότι λόγος για την αποπομπή της, ήταν οι επισημάνσεις που είχε κάνει στο συντηρητικό περιβάλλον του ιδρύματος. Στις 19 Οκτωβρίου 2004(και ενώ η εκπαιδευτικός έχει φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι)κατατίθεται από την ίδια μηνυτήριος αναφορά προς τον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για περίεργες κλοπές στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο. Ως μέσον απόδειξης επικαλείται τα πρακτικά του Αρσακείου της τελευταίας δεκαετίας, εκ των οποίων προκύπτουν αναφορές για κλοπές. Η εισαγγελία συναινεί να της επιδοθούν τα πρακτικά αλλά το Αρσάκειο δεν το επιτρέπει, επικαλούμενο προσωπικά δεδομένα.
Η Ρουπαλιώτη υποβάλει μήνυση για απείθεια κατά του προέδρου της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» Γιώργου Μπαμπινιώτη, ασκείται δίωξη εναντίον του και παραπέμπεται αυτός και όλο το διοικητικό συμβούλιο, πλην όμως η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παπαληγούρα(3346/2005)περί αποσυμφόρησης πινακίων. Παράλληλα, τέσσερεις εισαγγελείς κάνουν προκαταρκτική για τον κλεπτομανή του Αρσακείου. Μετά από απίστευτες δολιχοδρομίες και χρονοτριβές, τον Απρίλιο του 2006 ασκείται κακουργηματική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για τις εκτεταμένες και κατά συνήθειαν(διακεκριμένες κλοπές) του ασύλληπτου «χρυσοχέρη». Ο φάκελος προωθείται στον ανακριτή. Τότε η διευθύντρια υποβάλει μήνυση στην Ρουπαλιώτη για συκοφαντική δυσφήμιση, επικαλούμενη αναληθή περιστατικά περί κλοπών στο χώρο του νηπιαγωγείου, τα οποία φέρεται να προέβαλε η νηπιαγωγός. Τα περιστατικά αυτά όμως- σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας- είχαν επιβεβαιωθεί και από άλλες νηπιαγωγούς στην κύρια ανάκριση. Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατά της Ρουπαλιώτη αλλά παράλληλα προχωράει και η κύρια ανάκριση για τις κλοπές. Ασκείται ποινική δίωξη κατά της Ρουπαλιώτη και η νηπιαγωγός παραπέμπεται για να δικαστεί. Η ανάκριση του 13ου ανακριτή Ελευθέριου Γεωργίλη όμως-παρά την διεξοδική διαδικασία- δεν φέρνει στην επιφάνεια το πρόσωπο του δράστη ή των δραστών. Μετά από λίγο διάστημα η Ρουπαλιώτη απαλλάσσεται με διάταξη του Αντιεισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια από τις κατηγορίες της πρώην διευθύντριας της.
Ταυτόχρονα υποβάλλονται και οι πρώτες εργατικές αγωγές από την νηπιαγωγό προς το Αρσάκειο για την άδικη, όπως ισχυρίζεται, απόλυσή της από το Νηπιαγωγείο των «ευγενών». Ο 8χρονος αγώνας της νηπιαγωγού Μαριάννας Ρουπαλιώτη συνεχίζεται από τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της μέχρι και σήμερα με αβέβαιο αποτέλεσμα αφού το Αρσάκειο αρνείται να την δεχτεί στους κόλπους του, επικαλούμενο σπουδαίους λόγους καταγγελίας της σύμβασης εργασίας της. Η υπόθεση βρίσκεται στον Άρειο Πάγο.