Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στο μεταξύ τους παιχνίδι θα κριθεί



Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, το «εισιτήριο» που οδηγεί στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς λιγκ. 

Οι «πράσινοι» υποδέχονται την «Ένωση» σε ...... ένα ματς που θα κρίνει την προνομιούχο θέση. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα τερματίσει πρώτη αρκεί να μην ηττηθεί. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Σε αγώνες για την 5η ημέρα των πλέι οφ, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παναθηναϊκός 11 –Τσάμπιονς Λιγκ (3ος προκριματικός)
ΑΕΚ 9 –Γιουρόπα Λιγκ (πλέι οφ)
ΠΑΟΚ 7 –Γιουρόπα Λιγκ (3ος προκριματικός)
Ατρόμητος 5 –Γιουρόπα Λιγκ (2ος προκριματικός)

ΠΑΟ… Champions League με δύο αποτελέσματα

Χρειάστηκε να αλλάξει look ο Σωτήρης Νίνης στο ημίχρονο για να αποδράσει ο Παναθηναϊκός από το Περιστέρι. Ο σκόρερ του τριφυλλιού έβγαλε την προστατευτική μάσκα στην ανάπαυλα (από το χτύπημα σουβενίρ του Μάκου πριν από δύο αγωνιστικές) και μαζί …απελευθερώθηκε και το φονικό του ένστικτο στο 65′. Αυτό ήταν… Οι πράσινοι πήραν μια νίκη που δικαιούνταν στο έπακρο και με ισοπαλία στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής εναντίον της ΑΕΚ (Κυριακή 20.00, live Real Fm) εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβηκε μετά το 25 με αφορμή τη πρώτη τελική προσπάθεια από τον Ζέκα. Με ευδιάκριτο 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Φερέιρα. Οι Νίνης και Ζέκα έπαιξαν στα άκρα με τον Κλέιτον πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Χριστοδουλόπουλο. Πολύ καλά τα πήγαν οι Κατσουράνης και Βιτόλο στο χώρο του κέντρου και ο Παναθηναϊκός μετά το πέρας των 25 λεπτών πίεσε δημιούργησε φάσεις και έγινε επικίνδυνος. Ο Δώνης επέλεξε 4-4-2 με τον Αναστασάκο να αγωνίζεται ως παρτενέρ του Μήτρογλου. Ο Ατρόμητος στην επίθεση ήταν ακίνδυνος προσπαθώντας περισσότερο με μακρινές μπαλιές να διασπάσει την καλή αμυντική διάταξη των πράσινων. Ίσως το 4-4-2 ήταν ελαφρώς περιττό με δεδομένο τον τρόπο ανάπτυξης που επέλεξε ο Δώνης, χάνοντας ουσιαστικά ένα παίκτη από το κέντρο με τη συμμετοχή του Αναστασάκου ο οποίος είχε ελάχιστη συμμετοχή στο παιχνίδι.

Ο Ατρόμητος εξακολούθησε να είναι ανούσιος και στο δεύτερο μέρος με τον Δώνη ναι μεν να πειραματίζεται στην επίθεση με τον Αναστασάκο δεξιά (!) και τους γηπεδούχους να μην έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν μία φάση της προκοπής. Οι πράσινοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και έψαξαν πιο συγκρατημένα η αλήθεια είναι το γκολ. Με τον Κλέιτον να πασάρει σωστά και τον Νίνη να εκτελεί τον Ιτάνς το τριφύλλι πέτυχε το γκολ. Οι σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων δεν επέτρεψαν στον τεχνικό του Περιστερίου να κάνει κάποια δραματική αλλαγή στην φιλοσοφία της ομάδας και ο Παναθηναϊκός κράτησε εύκολα καθαρή την εστία του. Πλην του Αναστασάκου μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε και ο Μήτρογλου.

Αποθέωση για «Λύμπε», νίκη με ΠΑΟ για «σεντόνι»

Και τώρα πρέπει να αποδείξει πόσο πολύ θέλει να κουνήσει το σεντόνι του Champions League. Στο «ζεστό» Ολυμπιακό Στάδιο και μετά από ένα επεισοδιακό ματς, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ και πλέον πάει για τον «τελικό» με τον Παναθηναϊκό.

Ίσως στο αποχαιρετιστήριο ματς του Νίκου Λυμπερόπουλου μπροστά στους οπαδούς της «Ένωσης» η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είχε από την αρχή την κατοχής της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Ουσιαστικά στην πρώτη τελική προσπάθεια της ΑΕΚ ο «Λύμπε» βρήκε τον τρόπο να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίκτυα του Χαλκιά στο 33′ και να βάλει οδηγό στο σκορ την ομάδα του. Αποθέωση για τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή της «Ένωσης» του οποίου η μεγάλη καριέρα φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν στο 38′ μετά από λάθος εκτίμηση του Γεωργέα, ο Νιμανί βγήκε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο όμως ο «πορτιέρο» της ΑΕΚ αντέδρασε ιδανικά και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς τις αντίπαλες εστίες και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 62′ για να καταγραφεί η πρώτη μεγάλη φάση στην επανάληψη. Ο Λίνο έκανε τη σέντρα, ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά όμως ο Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε την απόκρουση…της χρονιάς κρατώντας το «0″ στην εστία του.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Πάμπλο Γκαρσία, πλήρωσε τα νεύρα που είχε με τον Φαμπιάν Βάργκας από το πρώτο μέρος, και μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Κολομβιανό, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κουκουλάκη. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και δεν κινδύνεψε για την ισοφάριση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για τους γηπεδούχους, όταν στο 78′ ο Φωτάκης είδε και αυτός την κόκκινη κάρτα του διαιτητή (δεύτερη κίτρινη) για μαρκάρισμα στον Λαγό.

Στο 85′ η ΑΕΚ «κλείδωσε» το τρίποντο. Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Λεονάρντο και ο Βραζιλιάνος με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλοι της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να εκφράσουν την αγάπη τους στον Νίκο Λυμπερόπουλο.