Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σε νέα συμπληρωματική απολογία ο Άκης

Απαντήσεις επί των ευρημάτων του ημερολογίου του θα κληθεί να δώσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε συμπληρωματική απολογία του σε λίγες εβδομάδες.


Οι σημειώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας για τα εμβάσματα ..... που πήρε η off-shore εταιρεία Bluebell, αλλά και οι λιβεριανές P&A Investment και Beeston, έχουν ήδη μπει στο δικαστικό μικροσκόπιο, αφού τα ποσά που πέρασαν από αυτές τις τρεις εταιρίες μέσα σε ένα χρόνο αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.


Οι ανακριτικές αρχές δεν θα σταθούν μόνο στα εμβάσματα, αλλά θα προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τα χειρόγραφα του πρώην υπουργού, όπως επίσης και τα στοιχεία που ήταν καλά φυλαγμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φορητούς σκληρούς δίσκους.


Σε πολλά από αυτά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στον συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο, ζητώντας του χρήματα ή συναντήσεις. Χαρακτηριστικά, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2011, ο πρώην υπουργός γράφει e-mail στον Γιάννη Σμπώκο. Η συνάντηση δεν έγινε, και ο πρώην υπουργός στέλνει και δεύτερο e-mail, στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 22 Σεπτεμβρίου, η απογοήτευση κορυφώνεται.


Στο στόχαστρο των αρχών, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, θα μπει και το σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο αγοράστηκε έναντι 1,1 εκατ. ευρώ αν και η αντικεμενική του αξία σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ.


Εντύπωση πάντως προκαλούν οι δαπάνες που φαίνεται ότι έγιναν για να κατοικηθεί το ακίνητο το 2007, εάν και το ζεύγος Τσοχατζόπουλου το αγόρασε τον Απρίλιο του 2010. Σύμφωνα με τον πίνακα κοστολόγισης εργασιών που βρέθηκε στο αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου:


Ο κλιματισμός κόστιζε 110.000
Η αντλία θερμότητας- ψύξης 100.000
Το θερμοκήπιο στο δώμα 150.000
Η ηχομόνωση του λεβητοστασίου 20.000
Το σύστημα συναγερμού 20.000
Οι κάμερες, οθόνες και τα χειριστήρια 20.000
Τα φωτοβολταικά 20.000
Η ηχομόνωση του μηχανοστασίου 20.000
Οι αμοιβές μηχανικών 80.000
Σύνολο, με ΦΠΑ, 719.000 ευρώ


Αντικείμενο έρευνας όμως είναι και ο πολυτελής βίος, του πρώην υπουργού και της συζύγου του, η οποία διατηρούσε αρκετούς λογαριασμούς στην ελβετική UBS. Ενδεικτικά, τον Φεβρουάριο του 2007 η κ. Σταμάτη προσκαλείται από την τράπεζα σε παραδοσιακό φεστιβάλ, προκειμένου να διασκεδάσει μαζί με τους Ελβετούς. "Υποδεχθείτε την νέα χρονιά με ελβετικές παραδόσεις" αναφέρει η επιστολή της UBS.


"Ντροπιαστική" χαρακτήρισε την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο Ναύπλιο, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που απαίτησε να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις διαφθοράς.

πηγη: