Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νέες καταγγελίες για τον ακραίο καθηγητή αναστατώνουν την Ιεράπετρα!



Ανάστατη είναι η περιοχή της Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρης της ανατολικής Κρήτης μετά τα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού (ΗΧώ της Ιεράπετρας) για το βίο και την Πολιτεία εκπαιδευτικού.

Στην εκπομπή γίνονταν σχόλια για...... τη σημερινή πολιτική κατάσταση, την άνοδο ακραίων κομμάτων και κάποια στιγμή ήρθε η συζήτηση και στην περίπτωση του εκπαιδευτικού ο οποίος 3 μέρες πριν τις εκλογές κατηγορήθηκε για προσηλυτισμό των μαθητών σε οργανώσεις και κόμματα που προπαγανδίζουν το νεοναζισμό.

Τελικά η εκπομπή ξέφυγε και άρχισαν να βγαίνουν διάφοροι πολίτες καταγγέλοντας τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό επώνυμα για το βίο και την Πολιτεία του, με αποκορύφωμα μια κυρία που λέγοντας το όνομά της τον κατήγγειλε για ακατανόμαστες πράξεις και σεξουαλική επίθεση όταν εκείνη ήταν 14 ετών!

Το θέμα πήρε διαστάσεις και αναμένεται να γίνει αναφορά στην Εισαγγελία-θα καταθέσει η δημοσιογράφος κ.Μ.Τσαγκαράκη- ενώ θα λάβει μέτρα και η Επιθεώρηση Εκπαίδευσης. Ήδη τον διέγραψε από μέλος της η ΕΛΜΕ Λασιθίου!

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής καταγγέλθηκε για ναζιστική προπαγάνδα και στρατολόγηση μαθητών.

Η οργάνωση Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμβέλλου με ανακοίνωσή της πριν λίγες μέρες είχε κατηγορήσει τον καθηγητή για το γνωστό επεισόδιο που σημειώθηκε στη λαική αγορά του Αγίου Νικολάου και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Καλούμε την ΕΛΜΕ Λασιθίου να αποβάλει άμεσα από τις τάξεις της τον γνωστό «συνάδελφό» τους Χρυσαυγίτη και διευθυντή του νυχτερινού ΕΠΑΛ της Ιεράπετρας που κάνει ανοικτή προπαγάνδα υπέρ των ναζιστικών ιδεών και οργανώνει νέους που δυστυχώς δεν γνωρίζουν τι έκαναν οι Γερμανοί στους παππούδες τους, σε παραβατικές ομάδες με συνθήματα , σε ασκήσεις με ναζιστικούς χαιρετισμούς και δημόσιες επιθέσεις.

Καλούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για την αφαίρεση της θέσης του. Τέλος καταγγέλλουμε ότι μέλη των αλληλέγγυων δέχτηκαν απειλές και προειδοποιήσεις για την σωματική ακεραιότητά τους από τους Χρυσαυγίτες με τρόπο που παρέπεμπαν σε τρομοκρατική ενέργεια”.

Το θέμα, όπως αποδείχθηκε, παρέμεινε στην επικαιρότητα αφού υπήρχαν και προηγούμενα περιστατικά τα οποία συνυπολόγισε η ΕΛΜΕ. Έτσι ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου κάλεσε σε απολογία το μέλος της επισυνάπτοντας στοιχεία για περιστατικά που έγιναν στην Ιεράπετρα και παραβίαζαν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο καθηγητής δεν προσήλθε αλλά έστειλε επιστολή – η οποία κυκλοφόρησε και στο διαδίκτυο στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δεν μπορούν να με διώκουν για τα πολιτικά μου φρονήματα» απαντά απο την πλευρά του ο διευθυντής σχολείου σημειώνοντας ότι λόγω της υποψηφιότητας της συζύγου του με τη Χρυσή Αυγή έχει δεχτεί επίθεση απο άτομα που πρόσκεινται στον αριστερό χώρο και κατηγορώντας αριστεριστές εκπαιδευτικούς ότι προσηλυτίζουν μαθητές με «ανθελληνικά ιδεολογήματα«.

«Τις τελευταίες μέρες λόγω της συμμετοχής της συζύγου μου στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, δέχομαι μια απίστευτη και σταλινικού τύπου συκοφαντική επίθεση από συγκεκριμένους κύκλους αριστερών καθηγητάδων, με το σιγοντάρισμα διάφορων ψευτοδημοσιογράφων…

Δεν θα με πείραζε καθόλου αν η επίθεση αυτή διατηρούνταν στα πλαίσια μιας λογικής αντιπαράθεσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως οι «κύριοι» αυτοί ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια, στοχοποιόντας το πρόσωπο μου με άθλιο τρόπο και μάλιστα ζητώντας –άκουσον, άκουσον- να απολυθώ από την θέση μου ως διευθυντής σχολείου λόγω πολιτικών φρονημάτων! Ως φαίνεται οι σταλινοτσολιάδες έχουν την ψευδαίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποια μη δημοκρατική κομμουνιστική χώρα όπου διώκονται τα πολιτικά φρονήματα!» αναφέρει σε επιστολή του και συνεχίζει…

«Επιθυμούν να στοχοποιήσουν και να «διώξουν» έναν πολύτεκνο διευθυντή σχολείου λόγω πολιτικών φρονημάτων! Τα πολιτικά φρονήματα διώκονται στις χούντες και ως φαίνεται σήμερα ζούμε μια κόκκινη χούντα. Είμαι ένας περήφανος Έλληνας Πατριώτης που μαθαίνω στα παιδιά να τιμούν την Πατρίδα, την σημαία και το Έθνος μας.

Όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, η αριστερή λαίλαπα, επιδιώκει στην Ελλάδα να μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες. Διώκει οτιδήποτε Ελληνικό. Όποιος μιλάει για πατρίδα, θρησκεία, σημαία, ελληνισμό χαρακτηρίζεται αυτομάτως ως Φασίστας και Ναζί! Ε, όχι κύριοι, δεν θα σας περάσει… Καταγγέλλω όλους του αριστεριστές καθηγητές και τους φορείς τους οι οποίοι πραγματικά προσηλυτίζουν τα παιδιά σε ιδεολογήματα ανθελληνικά”. επίσης κάνει λόγο για ανθελληνική προπαγάνδα στα σχολεία των αριστερών καθηγητών και τονίζει ότι πρόκειται για δίωξη που σχετίζεται με την υποψηφιότητα της συζύγου του.

«Πήραμε απόφαση ως Γενική Συνέλευση και διαγράφηκε οριστικά από μέλος της ΕΛΜΕ επειδή έχει παραβεί δύο άρθρα του καταστατικού που αφορούν την συνδυκαλιστική ελευθερία και τους δημοκρατικούς θεσμούς«, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Βασίλης Καλλιμάντζαλης.