Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σε κινητοποιήσεις οι Ελβετοί εναντίων των ξένων επιχειρήσεων και εργατών


Στο ιταλόφωνο καντόνι Τιτσίνο της Ελβετίας, στο μεταξύ, έχει προκηρυχθεί για αύριο, απεργιακή κινητοποίηση κατά των ξένων επιχειρήσεων και εργατών, που θεωρούνται αιτία της συνεχούς μείωσης των αμοιβών στον οικοδομικό τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», η απεργία αυτή, στρέφεται ....... κυρίως κατά των ιταλικών επιχειρήσεων και των εργατών που προέρχονται, σε μεγάλο βαθμό, από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Σύμφωνα με την «Κορριέρε», πολλοί ελβετοί συνδικαλιστές, θεωρούν ότι «με την έλευση των Ιταλών οι αμοιβές και το κόστος του συνόλου των εργολαβιών μειώθηκαν μέχρι και κατά ποσοστό 40%, ενώ, θα έπρεπε να ισχύουν, για όλες τις περιπτώσεις, οι ελβετικές συμβάσεις του οικοδομικού τομέα».

Τα όσα συμβαίνουν σχετίζονται με τις μεγάλες διεθνείς αλλαγές των τελευταίων δέκα ετών. Πολλές ιταλικές επιχειρήσεις μετανάστευσαν στην Ελβετία, λόγω των υποσχέσεων που έχουν δοθεί, για μεγάλες φοροαπαλλαγές», απαντά από το Μιλάνο η ένωση μικρών ιταλών επιχειρηματιών Cna.