Όχι άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία και αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανεικής Σύμβασης άμεσα με ταυτόχρονη ανάπτυξη, είναι το δίπτυχο το οποίο θεωρεί ...... απαραίτητο για να βγει η χώρα από τη κρίση, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κ.Ε του κόμματος του.
«Δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει απόχρεοκοπία ούτε δεδομένη η παραμονή στο Ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθειάς προοδευτικής μεταρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών», τόνισε και ανέφερε ότι γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδοεπεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό απαιτεί, όπως είπε «μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια«.
Από το βήμα της Κ.Ε ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι «σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε πέραν της τρόικας».
Ωστόσο επεσήμανε πώς «τίποτα δεν θα γίνει αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση και εκείνο που πρέπει να προταχθεί είναι απαραίτητα η ανάπτυξη«.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσδιόρισε το ρόλο της στο κυβερνητικό σχήμα λέγοντας ότι «δεν είμαστε μόνο να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο αλλά να συμβάλλουμε με προτάσεις και θέσεις«. Και υπογράμμισε πώς «στηρίζουμε την κυβέρνηση. Θα διεκδικούμε επίπονα και συστηματικά να τηρείται η Προγραμματική Συμφωνία και Σύγκλιση».
Όσο για την απόφαση να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα ο κ.Κουβέλης είπε ότι θα ήταν εύκολο να ήταν άνετα και βολικά στην αντιπολίτευση αλλά λειτούργησε με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και την χώρα. «Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει ξεπερνά το 6,23% που μας έδωσε ο λαός αλλά θα προωθήσουμε το έργο που αναλάβαμε», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης στη δική τουεισήγηση ανάλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα αναφέρει o aggelioforos.gr, και την συμβολή των κομματικών στελεχών και υπογράμμισε πώς με την συμμετοχή στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ ενηλικιώθηκε και «γι αυτή την ενηλικίωση, η Ιστορία δεν μάς δίνει εγγυήσεις.
Ο καιρός είναι κόντρα, και στα ευρωπαϊκά και στα διεθνή ύδατα. Οι πιθανότητες είναι εναντίον μας, και η παράδοση της Αριστεράς, που δαιμονοποιεί την εξουσία και την κυβερνητική διαχείριση για να βολεύεται στην αθωότητα του ναρκισσισμού, μάς περιμένει στη γωνία».
Επέκρινε επιπλέον εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά : «Όταν, για παράδειγμα, «οι αριστεροί έφηβοι του παρακάτω δρόμου», χρησιμοποιούν την ανήθικα απλοϊκή εκμετάλλευση της αυτοχειρίας, πιστεύοντας πως οι νεκροί κερδίζουν τον πόλεμο κι όχι η λογική, εμείς πρέπει να προβάλουμε και να στηρίζουμε αποτελεσματικά την μάχιμη αισιοδοξία και την αγάπη για τη ζωή ακόμα και την «άπονη ζωή».
Γιατί, σύντροφοι και συντρόφισσες, «καλή η παλικαροσύνη, αλλά καλύτερη, πολύ καλύτερη η σύνεση«, λέει η Μάρω Δούκα, που μάς υπενθυμίζει επίσης, ότι «το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» .
Αυτό το δίκιο πρέπει να αναδείξουμε, το ζόρικο, ξέροντας μάλιστα πως περισσότερο θα χτυπηθούμε παρά θα δοξαστούμε. Αλλά γι αυτά μάς εμπιστεύτηκαν όσοι μάς ψήφισαν. Να ξεμπερδέψουμε το λογικό και το δίκιο απ’ το παράλογο και το άδικο, να αφήσουμε στην άκρη το εύκολο και να ισιώσουμε τα δύσκολα».