Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εξετάζουν εναλλακτικά μέτρα βοήθειας για την Ελλάδα

Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν ένα νέο ελληνικό «κούρεμα», οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν μία σειρά από εναλλακτικά μέτρα βοήθειας προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας μάλλον «δεδομένης» διετούς επιμήκυνσης

Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν ένα νέο ελληνικό «κούρεμα» ...(το οποίο πρόκειται να κοστίσει ακριβά στα ευρωπαϊκά κράτη), οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν μία σειρά από εναλλακτικά μέτρα βοήθειας προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας μάλλον «δεδομένης» διετούς επιμήκυνσης.

Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμα, στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα, το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα μέτρα περιλαμβάνονται: η μείωση των επιτοκίων για τα διμερή δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, η «υποχρέωση» της ΕΚΤ να λαμβάνει για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου βραχυπρόθεσμης διάρκειας και να αποδίδει στην ελληνική κυβέρνηση τα κέρδη που αποκομίζει από την αγορά ομολόγων σε χαμηλή τιμή έως την ημερομηνία αποπληρωμής τους, η «υποχρέωση» των εθνικών κεντρικών τραπεζών που έχουν στην κατοχή τους εδώ και χρόνια ελληνικά χρεόγραφα να αποδίδουν τα κέρδη τους νωρίτερα από το προγραμματισμένο στην Αθήνα, η μετατροπή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας σε χρήμα με τη βοήθεια τιτλοποιήσεων και η απευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών από τον ESM.

Σε ανάλογο πνεύμα, το επίσης γερμανικό περιοδικό «Focus» παρουσιάζει ως βραχυπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα (δεδομένου ότι η δόση ακόμη να εκταμιευτεί) μια συμφωνία με την ΕΚΤ για επέκταση της ωρίμανσης ομολόγων ύψους 3,8 δισ. ευρώ που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου. Οσο για το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, αυτό, κινούμενο σε γραμμή ΔΝΤ, υποστηρίζει πως «η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρεών, όχι επαναγορά».




Πηγή: ΕΘΝΟΣ