Το ζευγάρι των Αυστραλών που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το βρέφος που απέκτησε με παρένθετη μητέρα επειδή έπασχε από σύνδρομο Ντάουν, αποκάλυψε ότι ....ήθελε να πάρει μαζί του στην Αυστραλία και το αγοράκι.
Μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά, ο Ντέιβιντ και η Γουέντι Φάρνελ επέμειναν ότι η ταϊλανδή παρένθετη μητέρα δεν τους έδινε τον Γκάμι, ο οποίος σήμερα είναι επτά μηνών.
Το ζευγάρι, το οποίο επέστρεψε στη χώρα του με την δίδυμη αδελφή του Γκάμι, είπε ότι θέλει να πάρει και τον μικρό.
Αρχικά, η παρένθετη μητέρα υποστήριξε ότι το ζευγάρι εγκατέλειψε σκοπίμως τον Γκάμι εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει–πάσχει και από συγγενή καρδιοπάθεια.
Αλλά σε χθεσινή της συνέντευξη στο Associated Press, η Παθαραμόν Τσάνμπουα, 21 ετών, φαίνεται να αναδιπλώνεται λέγοντας: «Δεν άφησα τον Γκάμι να επιστρέψει μαζί τους, αυτή είναι η αλήθεια κι αυτό γιατί θα τον έβαζαν σε ίδρυμα».
Σε μία φορτισμένη συναισθηματικά συνέντευξή του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Channel Nine ο Ντέιβιντ Φάρνελ είπε χθες: «Δεν εγκαταλείψαμε τον γιό μας. Η Παθαραμόν μας είπε ότι αν επιχειρήσουμε να τον πάρουμε μαζί μας, θα καλέσει την αστυνομία και θα προσπαθήσει να πάρει και το κοριτσάκι μας και θα κρατήσει και τα δύο μωρά».
Πρόσθεσε ακόμη: «Είναι επιλογή της παρένθετης μητέρας αν θα σου δώσει το μωρό ή όχι. Παρότι έχεις συνάψει μαζί της μία συμφωνία να γίνει παρένθετη, δεν σημαίνει κάτι στην πραγματικότητα. Είναι δική της απόφαση και η δική μας παρένθετη μητέρα είπε ότι θέλει να κρατήσει το αγοράκι».
Η υπόθεση πήρε πρόσφατα περίεργη τροπή όταν έγινε γνωστό ότι ο Ντέιβιντ Φάρνελ είχε καταδικαστεί τη δεκαετία του 90 για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Ο ίδιος, πάντως, επέμεινε χθες ότι η κόρη του δεν κινδυνεύει από εκείνον.
«Δεν έχω τάση να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν κάνω τέτοιες σκέψεις καθόλου. Αυτή είναι η αλήθεια 100%. Δεν πρόκειται να το ξανακάνω».
Η παρένθετη μητέρα, η οποία έχει άλλα δύο παιδιά, είπε ότι το ζευγάρι της ζήτησε να κάνει άμβλωση όταν ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος και έμαθε πως ο Γκάμι έπασχε από Ντάουν.
Εκείνη αρνήθηκε λόγω βουδιστικών πεποιθήσεων. Στη Ταϊλάνδη είναι παράνομη η άμβλωση όταν το βρέφος έχει πρόβλημα υγείας.
Ο Φάρνελ αρνείται ότι ζήτησε από την παρένθετη μητέρα να κάνει άμβλωση αλλά εκφράζει την οργή του απέναντι στο πρακτορείο που είχε αναλάβει τη διαδικασία γιατί δεν πραγματοποίησε εγκαίρως εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση του βρέφους κι όταν το έκανε ήταν πια αργά για άμβλωση. Αν το γνώριζαν νωρίτερα, λέει ο ίδιος, προφανώς θα επέλεγαν την άμβλωση.
«Δεν νομίζω ότι κανένας γονέας θέλει έναν γιό με αναπηρία. Οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι υγιή και ευτυχισμένα», λέει ο Φάρνελ και καταλήγει ότι τότε ήταν που η παρένθετη μητέρα προσφέρθηκε να κρατήσει εκείνη το αγοράκι κι ας είχε πρόβλημα υγείας.